Favoriter

Mina favoriter

Du har inga sparade favoriter.

Shopping i Vellinge, Höllviken, Skanör och Falsterbo

Shopping

Shopping i Vellinge, Höllviken, Skanör och Falsterbo

”Här finns allt” – så säger flera av de shoppare vi möter på några av Näsets gator i maj. Och man kan bara hålla med, här finns verkligen hela spektret av varor och tjänster. Oavsett om det är för familjen, husdjuren eller hemmet och om det är till dig själv eller du är på jakt efter en trevlig gå-bort-present, så är utbudet rikt. Här kan du bekanta dig lite närmare med shoppingen i Vellinge, Höllviken, Skanör och Falsterbo.

Vellinge

Med anor från 1000-talet är Vellinge bykärna koncentrerad kring Stortorget och Lilla torg och det är också här som merparten av ortens butiker och affärer ligger. I de kringliggande kvarteren ligger flera vackra äldre hus och gårdar insprängda och bland gatuhusens prunkande trädgårdar möts man av oväntade gröna gångar

 

Vellinge

Höllviken

Ytmässigt är Höllviken en ganska vidsträckt ort, den inkluderar Kämpinge i söder och Ljunghusen i väster. Huvuddelen av shoppingen är koncentrerad längs med och i förlängningen av Falsterbovägen. Vägen kantas av boutiquer och alla slags affärer och serviceutbud, av torghandel och avrundas med en välsorterad galleria med handelsområde i den östra delen.

Höllviken

Skanör

I Skanör har gässen sitt alldeles egna övergångsställe. De har lånat namn åt både hotell och butiker och inte minst till ortens traditionella skidtävling på midsommarafton – Gåsaloppet. I affärerna som är samlade kring torget med angränsande gator och hamnen bjuds det mesta man kan önska sig.

Skanör

Falsterbo

Som en liten idyllisk pärla längst i söder på Falsterbohalvön ligger Falsterbo. En av de mindre tätorterna i kommunen, känd för sina fina golfbanor, för sin horse- och birdshow, oslagbara natur med Måkläppen som knorr och inte minst för sina underbara bad.

Falsterbo

Foto: Nina Hammarberg