Favoriter

Mina favoriter

Du har inga sparade favoriter.

Skåneleden Skanörs Ljung

Vandra

En storslagen naturupplevelse

Ljungen, havet, sanden och de vida vidderna - att vandra längs Skånes sydvästra hörn är en storslagen naturupplevelse! Här finns inte mindre än elva naturreservat att upptäcka. Läs och inspireras nedan!

Runt kusten vid Falsterbonäset

Hela turen är 31 km lång och startar alldeles i kanten av Ljunghusen, vid korsningen Falsterbovägen/Storvägen. På din vandring genom näsets säregna landskap passerar du bland annat medeltida kyrkor, museum och gamla fiskebodar från en tid då Skanör och Falsterbo var en knutpunkt för handel i norra Europa. Du kan njuta av färska delikatesser från havet i Skanörs hamn och spana efter sälar på halvön Måkläppen. Det här är en tur som bjuder på överraskningar! Läs gärna mer och planera din vandring via länken till information om Skåneleden nedan.

Skåneleden

Längst ut på Falsterbohalvöns sydvästligaste spets sträcker sig Måkläppens vackra, lite karga och orörda natur - ett av Vellinge kommuns elva naturreservat.

Måkläppen är öppet att besöka 1 november t.o.m 31 januari. Tänk på att respektera sälarna och håll behörigt avstånd. Läs mer om Måkläppen i vårt reportage. 

Möt naturen på Måkläppen