Favoriter

Mina favoriter

Du har inga sparade favoriter.

Shopping i Vellinge

Som centralort är Vellinges utbud av service naturligtvis bredare än i kommunens andra orter. Men här ligger även till exempel kommunhuset, gymnasieskolan och simhallen Vanningen.

Shopping för alla i småstad med anor

På Stortorget är handeln i gång. En färgsprakande tavla med frukt, grönt och växter, som fångar blicken vare sig man behöver något eller ej. Vill man ha en bunden bukett eller ytterligare utbud finns flera blomsterbutiker bara ett stenkast bort och en handfull handelsträdgårdar hittas utkanterna av orten.

Niklas Parander och hans två tjejer Elise och Elvira kommer gående över torget. Familjen bor i Tygelsjö men väljer i regel att handla i Vellinge: ”Vi tycker att Vellinge är lite lagom lugnt och att det mesta vi behöver finns här. Utbudet tillsammans med gymmet, simhall och frisörer täcker våra behov.”

En kvinna i blått stannar upp i steget och säger: ”Och så har vi ju både optiker, telefon- och datorsupport alldeles här i närheten.” Från guldsmedsbutiken vid Stortorget kommer samtidigt ett par ut, det riktigt lyser om dem när de tar varandra i handen och släntrar i väg mot Lilla torg.

Modern samlingspunkt

Lilla torg totalrenoverades för några år sedan och är idag en populär mötesplats där man gärna slår sig ner och pratar med bekanta man möter eller bara vilar ut efter ett intensivt träningspass. Runt torget ligger bland annat den ena av ortens två livsmedelsbutiker respektive apotek samt systembolag.

På en bänk sitter två tjejer och njuter av var sin latte. Det är sen vår, temperaturen är behaglig och i luften ligger löftena om sommar. Tjejerna gestikulerar och pratar intensivt medan de visar varandra sina fynd från en av de närliggande klädesbutikerna.

…och mycket mer

Med några få steg från torgen når man stadsparken, där kan man njuta av lite medhavd fika. Härifrån kan man enkelt ta sig till några av Vellinges vackra märkesbyggnader. Kyrkan ligger alldeles bredvid, den gamla brandstationen som idag huserar scouterna på andra sidan Östergatan och en bit bort längs vägen det gamla handelshuset med sin flotta ingång.

Är man på utkik efter en annan slags inspiration såsom inredning & möbler, utrustning till hemmet vare sig det är ute eller inomhus finns det flera alternativ både i och strax utanför orten. Läs mer om Vellinges shoppingutbud här: https://www.vellingecentrum.se/

Foto: Nina Hammarberg