Favoriter

Mina favoriter

Du har inga sparade favoriter.

Shopping i Falsterbo

”Jag handlar alltid här på torget, både grönt och blommor. Det är jättefina varor och det är närproducerat. Det känns bra och riktigt att det är odlat här i kommunen.”

Shopping i pittoreska Falsterbo

Shoppingen är lite mer begränsad i Falsterbo än i de andra orterna men omgivningarna är desto mer intagande. Med naturen runt hörnet lägger det sig ett lugn när man i sakta mak flanerar längs bygatorna, eller sträte som flera av gatorna omnämns i Falsterbo. Man slås av hur välbevarade många av husen är och hur husägarna lägger sig vinn om att bevara den genuina miljön.

Under sommaren kan man köpa glass och på fredagar och lördagar även blommor på Gamla torg. Alldeles intill ligger ortens välsorterade livsmedelsaffär där man alla veckans dagar kan köpa det man behöver.

Central punkt

Den här fredagen kommer en jämn ström av kunder till torget. Mi Roubert står framför de välfyllda grönsaksborden och småpratar med en av torghandlarna. Hon bor på orten och säger entusiastiskt: ”Jag handlar alltid här på torget, både grönt och blommor. Det är jättefina varor och det är närproducerat. Det känns bra och riktigt att det är odlat här i kommunen.”

Inte så långt från torget kan man hitta en butik för kläder, hem, fest och gamman och ett stenkast i en annan riktning finns andra butiker med både väskor och handmålade träskor.

 

Lena Almström, en hängiven golfare och året-runt-boende i Falsterbo, tar gärna vägen inom en av ortens klädesbutiker. ”Jag älskar att shoppa här”, säger hon ”finns inte det jag vill ha hemma, så beställer de hem. Det är så smidigt.”

Så mycket mera

Är du sugen på en glass, eller bara något att dricka finns såklart flera alternativ eller varför inte kombinera det med ett besök på något av museerna eller konsthallen. Här kan du, utöver att tillfredsställa din konst- och kunskapstörst om trakten, även köpa trevliga vykort för en hälsning hem.

Skanör-Falsterbos närmare 8000 året-runt boende ökar under sommartid till nästan det dubbla. Då poppar ofta nya shoppingmöjligheter upp, som är värda ett besök. Läs mer om handeln i Falsterbo på Handelsföreningens facebooksida: https://www.facebook.com/sfcentrum

Foto: Nina Hammarberg