Favoriter

Mina favoriter

Du har inga sparade favoriter.

Digital stadsvandring

Vandra längs gator och torg i Skanör och Falsterbo och res tillbaka i tiden med hjälp av din mobiltelefon!

Vem har väl inte önskat att få göra en tidsresa och se hur det såg ut på platser förr i tiden? Nu finns inte mindre än 100 platser att besöka i Skanör och Falsterbo. Tack vare ett gediget arbete av den lokala kulturföreningen Calluna kan du nu ta del av information och fotografier som ibland är upp emot 150 år gamla. En trevlig blandning av lokal historia, arkitektur och kuriosa - ett friluftsmuseum, helt enkelt.

 

Ladda ner appen Be Here Then, håll din mobiltelefon mot en av de 100 markerade platserna i din närhet och se hur det såg ut för till exempel 50, 100 eller till och med 150 år sedan!

 

Appen lokaliserar var du som användare befinner dig via GPS och du kan se 100 markörer som var och en representerar en plats med minst ett fotografi från förr. När du befinner dig i närheten av en markör, finns det pilar i appen som hjälper dig att stå vänd i rätt väderstreck. När du står rätt, framträder en historisk bild på vyn framför dig. På vissa platser finns mer än en bild och du kan då scrolla fram och tillbaka mellan bilderna.

Du kan ladda ner appen "Be Here Then" kostnadsfritt till din mobiltelefon och sedan är det bara att börja (åter)upptäcka Skanör och Falsterbo!