Favoriter

Mina favoriter

Du har inga sparade favoriter.

Madeleines smultronställen

Madeleine Hornbeck är en Höllviken-tjej ut i fingerspetsarna, trots att hon i omgångar bott på andra orter, så har hon alltid sökt sig tillbaka. Hon trivs som allra bäst bland stränder och hav och i den gemytliga miljö som den sydvästra kusten erbjuder. Vi har bett Madeleine att dela med sig av sina smultronställen – ställen som hon själv gärna besöker.

1. Skanörs Hamn

- Perfekt om man inte vill åka utomlands, men ändå få lite utomlandskänsla. Ett ultimat ställe att besöka för att promenera runt eller bara njuta av.

2. Foteviken

- Fotevikens museum och hela området kring Foteviken tycker jag är fantastiskt rogivande. Därifrån ser du Köpenhamn, hela Skanör-Falsterbo och Höllviken. Precis nedanför museet har man byggt ett däck under tak där man kan sitta, ta med sig picknick och bara njuta. Det är en liten dold skatt, som är fantastiskt vacker att slå sig ner vid.

“Jag älskar att ta långa strandpromenader!"

3. Ljunghusens strandbad

Vi har ju förmånen att kunna välja bland flera stränder. Vill man bada utan att bli sandig så finns handikappbryggan i Ljunghusen. Jag tycker att det är härligt att kunna köpa med sig mat ut när man har avslutat jobbdagen, slå sig ner vid borden och njuta. Vandrarhemmet Lotsvillan är en liten pärla, folk känner nog inte riktigt till vilken skatt det är att bo där. Det är ju som en villa med bästa läget!

Madeleine driver, sedan 20 år tillbaka, butiken Sommarboden i Höllviken tillsammans med sin man. En butik med lång tradition - den startade redan 1929! Det är lätt att tro att Sommarboden endast har öppet på sommaren, men butiken har generösa öppettider året runt.

- Vi är specialiserade på allt som behövs för en bra sommar, men vi har på senare tid förnyat konceptet till sommarens tillbehör året runt. Grillbiten har till exempel blivit så stor året runt, vilket kan locka personer att åka hit när man får nys om att vi är en av två Weber World i Sverige, berättar Madeleine.

I butiken och på deras hemsida kan du hitta allt från leksaker, gåsatofflor och badkläder till utemöbler, inredning, blommor och allt inom grill!

Till Sommarbodens hemsida