Favoriter

Mina favoriter

Du har inga sparade favoriter.

Falsterbo konsthall

Vår- och påskutställning 25 mars – 14 maj, 2023. Öppet fredagar – söndagar kl. 11-17, samt 7-16 april kl. 11 -17. Frivilligt inträde!

"Falsterbo Konsthall har den stora äran att på årets vår– och påskutställning presentera fotografen Elisabeth Ohlson med samlingen Porträtt, hennes hittills största utställning med ett stort urval personliga porträtt av fotografens möten med kända och okända människor. Resultatet av ett envist och träget arbete under mer än 40 år.

Ett porträtt är en port rätt in i en annan människa, en port som via blicken leder betraktaren rakt in i andra människors liv och erfarenheter. En port som öppnas för nya utsikter och lösningar bortom fördomar och vaneseende. Men ett porträtt är också en öppen port tillbaka till fotografen som genom sina konstnärliga val visar sitt eget ansikte – ett dubbelporträtt.

Elisabeth Ohlson har gjort sig känd genom en unik fotokonst som både provocerar och väcker empati. Med stort mod fortsätter hon utmana fördomar och förutfattade meningar. Genom sitt porträtthantverk visar hon människan och var vi är placerade, genom historien och i vår samtid."

 

Falsterbo konsthall invigdes sommaren 2019 i före detta Stationshuset i Falsterbo och har bland annat visat utställningarna "Elementa" med Dan Wolgers och  "Caput Mortuum" med Peter Johansson, samt utställningen "Lennart Nilsson 100 år. Porträtt." med den världskände fotografen Lennart Nilsson.